Секретна база за тренировка на отряд Дядо Коледовци

12/20/2008

Да не си мислите, че е лесно да си Дядо Коледа? Никак дори. Да ставаш рано, да те вее снега цял ден, да си много издръжлив, да можеш да минаваш през всякакви комини и куп още неща, които може да ти се случат. Трябва да си подготвен за реалните и сурови условия навън.

Дядо Коледа трябва да посети всички семейства и да раздаде подаръци на всички и най-вече на малчуганите. Не трябва да ги разочарова нали? Именно затова е създадена секретна база за обучение и подготовка на истински Дядо Коледовци.

В следващото клипче можете да се убедите за какво солидно обучение става въпрос.

 

Вече сте сигурни, че и при вас ще дойде добрия старец, защото е подготвен за всичко.

Весели празници.



Свежо Коледно настроение

12/19/2008

Подготвили сме за вас списък с интересни сайтове, които ще ви развеселят и ще направят вашите коледни празници още по свежи.

В тази Смешна галерия със снимки на Дядо Коледа ще намерите няколко наистина весели снимки с добрия старец.

Интересна идея за направа на Коледна елха - да внимават пиячите на бира!

Писмо до Дядо Коледа:

Скъпи Дядо Коледа,
много бих искал тази година да направиш така, че мама и тате отново да се върнат заедно... татко много ми липсва.

Скъпо дете,
какво искаш от мен, да разваля отношенията между татко ти и неговата секретарка, ли?

Още интересни писма до Дядо Коледа,които си струва да прегледате.

Ето и маалко весели коледни пожелания, които да изпратите до вашите приятели.

И още смешни коледни картинки от Коледна Усмивка.

Весела Коледа!

 



Направи си сам: Коледни картички

12/17/2008

christmas-cards

Зарадвайте близките с ръчно изработени коледни картички. Не изискват много време и материали. Заедно с вашите деца, можете да ги направите за няколко минути, а те ще се зарадват много и сами ще направят за всички близки и познати.

 

Хайде да се захващаме!

Какво ще е необходимо:

Няколко листа бяла и цветна хартия, флумастри, моливи, лепило, ножичка и много много добро настроение.

Започваме с основата. От един бял лист от блокче изрежете правоъгълник, сгънете го на две и това ще е осноавата на картичката. На лицевата страна можете да залепите коледни мотиви: снежинки, елхички (както на картинката горе). Може също така върху основата да залепите първо цветна хартия за фон - примерно червена.

С ножичка изрежете снежинките, като използвате светло синя или златиста цветна хартия. Направете няколко различни размера, след това ги залепете към основата с канцеларското лепило. Ще стане много красиво.

koledni-kartichki Елхичките ще направим, като от зелена хартия изрежем триъгълничета и ги залепим едно върху друго както е показано на тази картинка, а другия вариант е по-голям тригъгълник и да се оформи като на първата картинка. От кафява хартия изрежете стъбълцето.

От друг цвят хартия изрежете точици или малки звездички, които ще залепите върху елхата - те ще бъдат нейната украса. Можете да нарисувате нещо и с фулмастрите. Ето че и елхичката е вече готова.

Около самата елхичка можете да нарисувате с цветните моливи някакъв зимен пейзаж или пък подаръци. Напишете някакъв поздрав като "Весела Коледа" или нещо друго, който да придаде завършен вид на картичката. От другата страна напишете пожелания.

Ето, че вече имаме красива и ръчно изработена коледна картичка.

Една хубава идея: За да създаде още коледно настроение, можете да използвате стари коледни картички. Със сигурност пазите такива от приятели, роднини - някои са със дядо Коледа, други са със зимен пейзаж, трети със Исус и т.н. Всичките може да послужат за вашата коледна декорация.

Весели празници и хубави мигове.



Коледни подаръци за истински мъже

12/16/2008

Когато пазарувате нещо за мъже, винаги трябва да имате предвид техните интереси. Да не вземете да се отчаяте и да отидете в първия магазин и набързо да купите един пуловер. Не в никакъв случай не ви съветвам да правите това. Какво обича да прави въпросни мъж? Какви са хобитата и заниманията му, освен работата? Той няма такива? Хммм помислете малко, все ще излезе нещо в главата ви.

Не е ли от тези, които спортуват нещо: колоездене, фитнес, плуване, или пък обича да гледа въпросните спортове по телевизията. Повечето мъже харесват джаджи, имам предвид техно джаджи, съвременни играчки за порастнали мъже. От друга страна голяма част от мъжете обичат да правят барбекю, да пекат кебабчета и пържоли на скара, да ловят риба на някое спокоино местенце.

Много мъже харесват филми, определен стил музика и се наслаждават излегнали се на дивана пред телевизора с бира и пуканки в ръка. Други пък обичат да пътуват често или им се налага служебно. Има доста идеи за подаръци за такъв тип мъже, ако се замисли човек. Ето, че не е толкова трудно да се открие какъв подарък би зарадвал един мъж за коледа.

Направих малко разследване и ето идеите, които надявам се ще помогнат на тези които се чудят и тюхкат какво от къде и за колко пари да купят.

Мъжете обичат джаджите. За тях са начин на себеизразяване.

HBH-PV705E Bluetooth слушалкаBluetooth слушалка Sony Ericsson HBH-PV705E

Стилен и функционален подарък, за мъж които шофира (в града или извън града) няма значение и му се налага да говори по телефона - без значение с вас или по работа. Покажете и загриженост за сигурността му.

С този модел безжична слушалка ще има 12 ч. разговори с едно зареждане. Съвместима е с всички модерни GSM апарати, които поддръжат bluetooth. Цената е около 89 лв.

В онлайн магазина на Get.bg има доста голям избор от такива, така че можете със сигурност да намерите най-подходящата и като дизайн и като размер. Аз лично препоръчвам тази, като съотношение качество, дизайн, цена и време за разговори.

Aspire ONE AOA150 ноутбук Atom N270 1.6 GHz/ 160 GB/ 8.9Мини лаптоп или както е по-модерно Netbook - Acer Aspire One AOA150

Ако имате повече финанси и сте готови да отделите за подарък между 500 и 700 лв. това е идеалната играчка, особено за интернет маниаци. А ако пътува много, така ще поддръжате връзка с него по-лесно.

Въпреки размерите си това мини лаптопче има всички от Безжична връзка, до 160 GB твърд диск и всички екстри като по-големите си събратя. Батерията издържа поне 2 часа - проверено лично. Препоръчвам горещо тази играчка за коледен подарък.

От серията джаджи можете да разгледате също така и DCP 750 портативен DVD плейър, за да гледа любимите си филми навсякъде, G-Shot DV53 цифрова видеокамера, за да запише всички хубави моменти. Ако огледате в онлайн магазините със сигурност ще се сетите и за някоя друга технологична джаджа.

Някои мъже обичат да спортуват и да поддържат формата си

Side stepper степер

KETTLER Sider stepper степер

Малък, но функционален фитнес уред, които наподобява движенията при изкачването на стъпала. Подходящ е за мускулите на краката, ръцете и седалището.

Можете да го закупите за около 145 лв. от онлайн магазина като щракнете на картинката.

 

Lineo уред за тренировкаKETTLER Lineo уред за коремни мускули

Уредът е също така подходящ за тренировка и на гръдните мускули. Тапицерията е изработена от качествена хигиенична материя.

Можете да го закупите за около 249 лв. от интернет магазина, като щракнете върху картинката и следвате указанията.

 

Това е само малка част от всичко възможно в сферата на спорта, разбира се има и по-евтини варианти, но вие си преценете възможностите.

Някои мъже обичат чист въздух и хубава храна сред природата

Exclu Spin 5-10 спинингови пръти

SPRO Exclu Spin 5-10 спинингови пръти

Уникален модел, подходящ за спинингов риболов. Изключително леки и динамични, изработени от Японски карбон.

Цената на която може да закупите пръчката е 59 лв. а в магазина на Get.bg има още много аксесоари за заклети риболовци. Не се колебайте.

За тази категория мъже можете да имате предвид и JR-2TS електрческо барбекю със стойка 2000W, U0135856 атмосферен фенер за нощни събирания.

В крайна сметка, ако нищо не ви идва на акъла или не харесате тези предложения винаги може да прибегнете и до стандартните парфюми и афтер шейв продукти. Най-популярни са Black EDT за мъже - тестер 75 ml и този, които аз лично ползвам и препоръчвам: Acqua di Gio EDT за мъже - тестер 100 ml - можете да ги закупите на прилични цени.

Е това е от нас засега. Надявам се ви дадохме някои идеи и напътствия и улеснихме живота ви поне малко. Останалото е фантазия и въображение и желанието ви да направите някого щастлив за коледа.

А вие прочетете още:

Как да създадем коледно настроение вкъщи

Коледна баница с късметчета

Страхотни коледни подаръци за малки палавници



Детски коледни песнички

12/15/2008

На Коледа най-много се радват децата. Колко отдавна беше, когато и вие бяхте деца? Защо заедно не си спомните вечните коледни песнички и не ги изпеете с вашето дете?

Тук са едни от най-популярните коледни детски песнички, заедно с техните изпълнения и клипчета от Vbox7. Забавлявайте се и не забравяйте, че Коледата е магия.

Шаро и първия сняг - Текст на песента: Цветан Ангелов

 

Тихо се сипе първия сняг
галено щипе бузките пак,
где е на двора стария пън,
Снежко затрупа всичко навън. (2)
Плевникът вдига снежен калпак
сняг е затрупал къщния праг
Шаро тревожно тръска глава
"как е възможно, що е това?". (2)
Шаро е още малко кутре
може ли Шаро да разбере,
колко си глупав Шаро сега,
колко страхливо гледаш снега. (2)

С червените ботушки
Автора на песента е Веса Паспалеева, музиката е на Христо Недялков

С червените ботушки потропва дядо Мраз,
дечица-веселушки, шейната спря пред нас.
Припев: (2)
Подаръци ще има за всички от сърце,
за Новата година да друснем ний хорце.
Във коша погледнете - какво ли няма там,
палячовци, мечета, маймунки, барабан.
Припев:..(2)
За Елка нося книга, за Спас акордеон.
А Петльо кукурига: "Пък аз съм за Антон"
Припев:..(2)

Над смълчаните полета
Автора на песента е Д.Спасов, а текста на Христо Недялков

Над смълчаните полета
пеят медени звънчета.
Писана шейна премина
бялата пъртина.
Зън, зън, зън, зън...
бялата пъртина.
Бягат кончета игриви,
мятат заскрежени гриви.
Път из преспите се вие,
в селото се крие.
Зън, зън, зън, зън...
в селото се крие.
Къщички в снега се гушат,
а коминчетата пушат,
сякаш баби са запрели
пухкави къдели...
Зън, зън, зън, зън...
пухкави къдели...

 

Искрено се надяваме песничките да са ви припомнили за безгрижното детство.

Весела Коледа!



christmas table 24-ти декември – Бъдни вечер. Цялото семество се събира на празнична вечеря. Макар и празнична, тя трябва да е постна. Спорно е колко ястия трябва да има на трапезата. Старите хора казват че трябва да са девет - колкото трае бременността на една жена, според други трябва да са седем – колкото са дните в седмицата, други твърдят че трябва да са дванадесет – колкото са месеците в годината. Ясно е едно – само постни ястия.

1. Поверието изисква питката ( обредният хляб ) да е домашно приготвена от стопанката на къщата. Хубаво е да е украсена с изготвено от тесто слънце и цветя. В питката се слага паричка – тя е за най-големия късметлия в семейството.

2. Сложете мед – за да е сладък живота ви и да сте работни като пчеличките

3. Сложете лук – колкото са люспите на лука, толкова да се увеличи имотът ви

4. Не забравяйте за орехите – ако са пълни –здраве и дълголетие ви чака, ако не ... ще имате боледувате през годината

5. Напълнете една кана червено винце

6. На масата сложете и чесън – вярва се че гони злите духове.

7. Разнообразни плодове ( по традиция сушени )

8. Ошав

9. Варено жито

10. Сложете ядки- тиквени, слънчогледови семки

11. Лозови или зелени сармички

12. Тиквеник

13. Пълнени чушки с ориз или фасул

14. Варени гевречета за коледарите

Като обощение : на трапезата се слагат жито, ориз, боб, леща, стафиди, ошав. Те са символ на зачатието, бременността и най –голямото вълшебство – разждането на нов живот.

Не забравяйте да украсите трапезата с дрянови и елхови клонки, свещички. В огнището стопанинът на къщата слага голмо дърво – бъдник. Вярва се че той трябва да е лично отсечен от стопанинът, трябва да е голям, за да може да гори до сутринта. Според поверието той пази домочадието от болести и злини.

Вечерята е скромна... ноща е тиха и свята... всички са притаили дъх и чакат – Рождество Христово – раждането на Божия Син ... тази магия, която ни изпълва с надежда, любов и доброта.



10-те най-добри Коледни песни

Коледно настроение вкъщи Наближава Коледа. Нека създадем коледно настроение вкъщи. Ще ни помогне хубавата музика. Подбрали сме 10-те най-добри и най-популярни коледни песнички, които със сигурност ще ви накарат да се чувствате празнично. До всяка песничка има връзка, от която можете да слушате директно от Интернет през сайта на Youtube, както и текста ако решите да припявате - в това няма нищо лошо. Все пак е празник!

1.Mariah Carey - All I Want for Christmas Is You - слушай в Youtube - текста на песента.

Това безспорно е хит номер 1 за всички времена. Не само според нас, а и според доста класации в Интернет. Не случайно е добавена и в страничната лента на този сайт, от където можете да я слушате, докато разглеждате и четете.

2.Chris Rea - Driving Home For Christmas - слушай в Youtube - текста на песента

3.George Michael - Last Christmas - слушай в Youtube - текста на песента

4.Jon Bon Jovi - Please come home for Christmas - слушай в Youtube - текста на песента

5.Celine Dion - Happy Christmas - слушай в Youtube - текста на песента

6.Shakin' Stevens - Merry Christmas Everyone - слушай в Youtube - текста на песента

7.Kenny G - Have Yourself A Merry Little Christmas - слушай в Youtube

8.Queen - Thank God it's Christmas - слушай в Youtube - текста на песента

9.Christina Aguilera - Christmas Time - слушай в Youtube - текста на песента

10.The Muppets - We Wish You A Merry Christmas - слушай в Youtube

И няколко хубави български песни посветени на коледния празник

Отново е коледа - слушай в Youtube

Приятно слушане и весели празници.

Ще се радваме ако споделите и вашите любими песнички в коментарите след тази статия. Благодарим предварително.



Още късметчета за коледната баничка

20080112_good-luckЗа да бъдете оригинални и всички да се зарадват на късметчето, което изтеглят от вашата коледна баница изберете най-свежите. Предлагам ви още малко идеи:

 

1.Наследство ще получиш догодина от някой роднина!
2.За нова любов бъди готов!
3.Пътешествие в чужбина за двамина.
4.Здраве,щастие, любов, пари - всичко ще върви!
5.Таз година ще е силна за къщата фамилна!
6.През новата година виж, от здраве ще цъфтиш!
7.Приятели ще имаш много, купонът ще тече отново!
8.Новата година ще е спорна, доходна и отговорна!
9.Където и да идеш ти късмет ще те следи!
10.Почести и слава съдбата за теб е избрала!
11.Таз година е добра да си купиш ти кола.
12.През новата година ще имаш банкноти и всичко ще върви по ноти!
13.Здраве, щастие, любов, пари - каквото пожелаеш ти!
14.Спестявай пари - семейството ще се увеличи!
15.В далечни страни ще пътуваш ти!
16.На работа в чужбина ще заминеш догодина!
17.Щастие,обич и разбирателство в едно ново приятелство!
18.Нова кола от витрина ще имаш догодина!
19.В бизнеса ще ти върви - инвестирай там пари!
20.Силна воля и късмет ще те водят все напред!

Можете да ги разпечатате на принтер, да ги изрежете на лентички и да ги увиета в станиолчета, за да не се развалят в баничката и да могат да се четат след това.

Пожелаваме ви приятни емоции на коледните и новогодишни празници.

Прочетете също така:

Как се прави Коледна баница?

Как се прави тиквеник за коледа?

А на кого се падна паричката от коледната баничка?

 



Как да създадем коледно настроение вкъщи ?

12/13/2008

коледа Дори и децата знаят, че освен че трябва да са слушкали през годината за да получат подарък от Дядо Коледа е необходимо и друго – вълшебна коледна украса. Предлагам ви 7 начина, по които да внесете Коледа в дома си и когато на 25ти дойде добрият белобрад старец да ахне от уюта, който сте създали.

1. Напазарувайте си гирлянди и коледни играчки. Освен това, купете си цветли листи хартия, флумастри, блестящи боички, ножица и лепило и нека шоуто започне :) Много е яко да си припомним как в детството правихме онези чудни хартиени снежинки( всяка излизаше с различна форма ), хартиените фенери, гирлянди; изрежете цветен надпис   “ Весела коледа “ и го закрепете на стената или на бялата врата.

2. Купете си живо коледно дръвче в саксия. Украсете го с гирлянди, и го накичете с шарени лампички. Под коледното дърво наредете подаръците :)

След коледа може да засадите дръчвето в градинката пред блока или в гората :) Нека да опазим и природата.

3. Подгответе ароматни коледни свещички, които да запалите в коледната нощ. Те ще създадат уют и топлинка.

4. Ако сте домакиня направете коледни курабийки и сладки. Аромата, който ще дойде от кухнята ще ви навее детски спомени на бабините курабийки. Определено е приятно :) Има една тайна – винаги коледните сладки стават вкусни.

5. Не забравяйте и коледната баничка. Сложете късметчета и паричка. Нека ви помогна.

6. Подгответе си playlist  с коледни песнички. Това определено ще създаде свежо коледно настоение.

7. Направете си снежен човек. Дано има сняг :) Ако сте забравили да ви припомня че като деца слагахме за нос – морков, за очи – две въгленчета, усмивката и тя се правеше от малки въгленчета, на вратлето слагахме шал.

Децата правят коледа толкова свята, толкова вълшебна и чудна. Бягат напред- назад, скришом поглеждат към часовника и чакат да удари полунощ…

Пазарувайте подаръци от онлайн мазагина Get.bg

GET.BG



Проблемите на Дядо Коледа с комина

Коледа наближава. Дядо Коледа ще донесе подаръци на вас, както и на вашите комшии, но... Има проблем с комина ви!

Оправете кашата с комина и помогнете на стареца да влезе вкъщи и да остави подаръци за малките палавници.

Проблемите на Дядо Коледа с коминаРазбира се това е само игра! При това много забавна, съпътствана с коледна мелодиика. За да поиграете и да се повеселите щракнете на връзката по-долу. Успех!

Проблемите на Дядо Коледа с комина (flash игра)



А на кого се падна паричката от коледната баничка?

12/11/2008

Всеки търси с нетърпение своето коледно късметче или …паричка!

Късметчетата са тези чудни листчета, които правят баничката необикновенна и толкова вкусна.

Няколко предложения, които може да скриете във вашата баничка на Коледа.

 

Коледни късмети - здраве

 

Голям късмет избра си, браво, ще се радваш на отлично здраве!

 

 Коледни късмети - парите

Паричките ти в портмонето ще са като звездичките в небето.

 

 

Коледни късмети - сватба Пада ти се ненадейно много щастие семейно!

Късметът не отпада, сватбата на теб се пада.

 

 

Коледни късмети - бебе През таз година ще си имаш бебче, пухкаво и бяло - като хлебче

Малко юначе в къщата ще плаче!

 

 

Коледни късмети - къщата

С градина, басейн и тераса, къща ще имаш от класа.

 

 

 

 

Коледни късмети - колата

Тази Коледа реши теб с награда да дари – получаваш безвъзмездно нещо ново и модерно! Ще ни возиш ли, кажи, в колата нова с две врати?

 

 

Коледни късмети - парите Знай,че предстои ти повишение, което заслужаваш без съмнение.

 

 

 

Коледни късмети - Пътуване до тайнствена страна Пътуване до тайнствена страна, ще имаш през годината добра!

 

 

 

Коледни късмети - Приятели Приятели ще имаш верни, щури, диви и модерни.

 

 

 

 Коледни късмети - Приятели

На теб Учение се пада, май това ти най-приляга. Не измисляй как да кръшкаш, имаш още изпити да тръшкаш!

Утешителна награда:ученито ти се пада!

 

Коледни късмети - Мързелът

На тебе Мързелът се пада – да мързелуваш ти приляга! Съвсем ще му отпуснеш края, но късмета ще намериш, зная!

Мързела не е награда,но таз година на теб се пада.

 

 

Подгответе се добре за Коледния празник, прочетете също така:

Как се прави Коледна баница с късметчета

Как да изберем Страхотни коледни подаръци за най-малките



Коледна баница с късметчета

12/09/2008

Няма по хубаво нещо от това семейството да се събере на трапезата и всеки да отчупи парче от баницата с късметчета, която баба или мама е приготвила. Всеки с нетръпение си търси късметчето и когато го намери радостно оглася пред всички какво му се е паднало. Следват наздравици и още хубави пожелания.

Ако случайно на вас се е паднала честта да направите коледната баница, не се отчайвайте. Предлагам ви една изпитана рецепта. Остава да вложите от вас малко старание и любов и всичко ще се получи.

Успех в начинанието!

Рецепта за невероятна коледна баница:

banica-2

Продукти:
Готови кори 300 г (ползвам “Тракийски”)
3 яйца
250 г сирене
200 г кисело мляко с лъжичка сода, маргарин.

Приготвяне:
Взема се една кора, намазва се с маргарин, върху нея се поставя друга кора, а върху тях от плънката – разбитите яйца, сиренето и мляко.
Завиват се откъм широката част на руло и се нареждат в намазана с олио тава. Отгоре се намазва с остатъка от плънката, разредена с водичка и мазнина.
Късметите ги пиша на малки листчета, които завивам с алуминиево фолио и поставям между наредената в тавата баница.
Пече се в предварително загрята умерена фурна.

Ето късметчета за вкусната коледна баничка. Накъде без тях. И още малко идеи за късмечета.

Още за вашето коледно настроение:

Детски коледни песнички

Как да приготвим истинска Коледна трапеза?

Как да създадем коледно настроение вкъщи?



Коледни смешки

Малко смях за никого не е излишен, нали? Ето няколко картинки, които създават свежо коледно настроение.

Куче-коледар

Куче коледар

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oooops!

Катастрода - дядо коледа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дядо Коледа оценява работниците си :)

Дядо Коледа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коледна Катастрофа, за щастие жертви няма…

pokriv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още смешни картинки в интернет:

Vratovrazka.bg – Забавна Коледа

Crazy Jokes

Pyzan Funny Pictures

Dog Lovers Blog – Funny Christmas Pictures



Малки джуджета опаковат подаръци

Малки джуджета опаковат подаръци

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимка: Flickr

Много сладка снимка, не се поколебах да я публикувам веднага щом я видях.

Ако някой не знае джуджетата на дядо Коледа са 7 на брой и са много много работиливи. Те живеят с добрия старец в Лапландия и му помагат с подготовката за Коледа.

Те обикалят през целята година по света и наглеждат малчуганите - дали слушат, дали си изяждат всичко, дали правят пакости. Разбира се най-послушните деца получават най-хубавите подаръци от дядо Коледа.

Освен това джуджетата прочитат всички писма, пристигнали от децата по целия свят, и правят играчките.

Няма начин стареца да не е доволен от такива помощници...

А какво ще поръчате за вашия малчуган? - проверете в списъка Страхотни коледни подаръци за малки палавници.



Оригинални коледни подаръциВремето е студено, навсякъде е хаос и суматоха по улиците. Колко познато звучи нали? Защо да не пазаруваме подаръци онлайн? Вероятно вече сте купували и други неща по този начин, а защо не го направите и за предстоящите коледни и новогодишни празници, лично аз не виждам нищо лошо в това.


Със сигурност ще си спестите разкарване, нерви, време, а защо не и пари - навсякъде из интернет има изгодни оферти специално за празниците.

Предлагам ви няколко идеи за подаръци, с които ще зарадвате най-малките членове на семейството.


Възглавничка за сяданеChipolino възглавничка за сядане
 
Детска възглавничка изработена от мек плюш с форма на животинче: Жирав, Кравичка или Хипо.
 
Можете да закупите на цена от около 27 лв. от този онлайн магазин
 
 
 
 
Агънце количка за яздене
Chipolino количка за яздене
 
Идеален подарък за вашето малко детенце. С помощта на тази играчка то може да се забавлява като се люлее или се движи насам натам.
 
Можете да закупите агънцето на цена от около 85 лв. от този онлайн магазин.  Има още варианти Слонче и Зебра.
 
 

Плюшена кола с кубчета Chipolino плюшена кола с кубчета

Ето приятно съчетание на забавното с полезното. Изработката е от плюш, което ще предпази малчуганите от нараняване.

Цена - 42 лв. в онлайн магазина.

 

LoveMate

Energoram Lovemate - малкия приятел

Плюшена играчка, която освен че е сладка може да записва и възпроизвежда глас до 12 секунди - Един чуден вариант да запишете вашето коледно пожелание преди да подарите подаръка. Може да се носи като ключодържател.

Цена - само 14 лв. ето тук.


Охлюв музикална играчкаМузикален Охлюв

От охлювчето зчучи нежна музика, с която можете да приспите детенцето. Има и въженце за дърпане, за да си го разхожда.

Цена - само 19 лв. ето тук.

 

За не много пари можем да доставим много радост и приятни мигове на малките дечица. За тях дядо Коледа е очакван с голямо нетърпение - нека не ги разочароваме.

Не забравяйте, че можете да намерите още много коледни и новогодишни подаръци в онлайн магазина на Get.bg.

GET.BG



Как се прави тиквеник за коледа

Бъдни вечер - тиквеник
Тиквеника е традиционно коледно ястие и трябва да присъства на вашата коледна трапеза, в навечерието на бъдни вечер. Предлагам ви рецепта за направата му, в случай че не знаете как.




Рецептата:

Порции:6

Продукти: 1 пакет фини кори, 1 кг. тиква, 1 ч.ч. захар, 100 гр. изпечени орехи, канела, 1 ч.ч. олио

Приготвяне:

Тиквата се настъргва на ренде и се поръсва със захарта и начуканите орехи. Поръсвате с няколко щипки канела. След това всяка кора се залива с лъжичка олио и равномерно се разпределя плънката от тиква. Корите се навиват на руло. Нареждат се в тава, предварително намазана с олио, поливат се отгоре с малко олио. Пече се на умерена фурна. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

Пожелавам ви приятен апетит