Кекс с круши и стафиди (Иван Звездев)

12/16/2009

3 яйца разбиваме с ½ ч.ч. захар около 5-6 мин. първо на бавни обороти с миксера, после увеличаваме.

Пресяваме 2ч.ч. брашно с 1ч.л. сода. Прибавяме 4-5бр. стрит карамфил и 2-3 щипки бахар. Разбъркваме всичко и го прибавяме към яйцата. Бъркаме отново на ниски обороти.
Прибавяме 1ч.ч. олио и 3 круши нарязани на дребно(аз не ги нарязах много дребно за да се усещат повече). Прибавяме 1ч.ч. счукани орехи и 1ч.ч. стафиди оваляни в 2ч.л. брашно за да не потъват в тестото, ванилия.

Печем в кръгла тава на 160градуса около 40-50 мин.

Глазура (по желание): 1ч.ч. пудра захар пресяваме и прибавяме 2-3с.л. гореща вода + боя по желание + аромати. Нанасяме върху кекса когато е напълно изстинал. (аз не правя глазурата, само поръсвам с пудра захар докато е горещ)