Рецептата е същатата както при слепените коледни сладки със сладко от боровинки. Даваме ви само идея как по друг начин може да се декорират коледни сладки.




Продукти: 250 гр. брашно 125 гр. меко масло + щипка сол 150 гр. захар 1 бр. яйце 1/2 ч.л. сол 1/2 ч.л. бакпулвер 1 с.л. ванилова есенция сладко от боровинки Приготвяне: Смесват се брашното, солта и бакпулвера.Отделно се разбиват маслото с щипка сол и захарта, докато сместа стане пухкава. Добавя се яйцето и ванилията и се разбъркват докато се усвоят добре. Постепенно се добавя брашнената смес. Замесва се меко тесто. Увива се във фолио и се охлажда в хладилник за 2 часа.Тестото се разточва на дебелина около 6-7 милиметра и се изрязват желани фигурки.Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С.По желание се слепват със сладко от боровинки.