Дребни сладки "Домино"

11/24/2010

Продукти: 400 г брашно 300 г краве масло 150 г пудра захар 40 г какао 1 жълтък 3–4 с. л. прясно мляко 1 ванилия 1 щипка сол Приготвяне: От маслото, пудрата захар, ванилията, солта и пресятото брашно се приготвя тесто. След което се разделя на две еднакво големи топки.Едната половина от тестото се замесва с какаото. Двете тестени топки се оставят да стегнат за 30 минути в хладилник, след което се разточват върху набрашнен плот на блатове с дебелина 1 см. Неравностите по края на двата блата се изрязват, така че да се оформят квадрати. Всеки от получените квадрати се нарязва на еднакви ивици с ширина 1 см.Една до друга се подреждат по три ивици, като се редуват бяла и черна. Намазват се с разбития с млякото жълтък. Отгоре се поставя по още един ред ивици, като върху бяла се слага черна и върху черна - бяла, след което отново се намазват с разбития с мляко жълтък.Така се правят още 2–3 реда и тестото се оставя да престои в хладилник около 20 минути, за да стегне.Тестените блокчета се нарязват на сладки с дебелина 1/2 см, които се подреждат в покрита с хартия за печене тава. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна около 15 минути. Поднасят се охладени. Източник: http://www.bonapeti.tv