Предлагаме ви една изпитана рецепта за торта, която може да приготвите за празничната Коледна нощ.

Продукти
425 гр шоколад
2 гр кафе, разтворимо
125 гр масло
4 бр. яйчен белтък
250 мл сметана течна
3 бр. яйчен жълтък


Приготвяне
1.Начупете 200 г черен шоколад на малки парченца и го разтопете заедно с кафето, разтворено в 2 с.л. гореща вода
2.Прибавете трите разбити жълтъка
3.Разбъркайте маслото и го прибавете към шоколада, а след това и три разбити на сняг белтъка
4.Поставете сместа в хладилника
5.За вътрешността на пънчето разтопете 125 г бял шоколад и 2 с.л. сметана, като разбърквате добре
6.Към тях прибавете един разбит на сняг белтък
7.Изсипете 2/3 от тъмното шоколадово тесто в правоъгълна формичка, намазана с масло
8.Издълбайте в средата дупка
9.Напълнете я с бялата смес и я покрийте отново с тъмната
10.Оставете пънчето в хладилника да се стегне за около час
11.Украсете го със 100 г настърган черен шоколад, ядки и захар
12.Сервирайте парчетата от него със сметана или крем.


Време за приготвяне над 90 минути