Как се прави тиквеник за коледа

12/09/2008

Бъдни вечер - тиквеник
Тиквеника е традиционно коледно ястие и трябва да присъства на вашата коледна трапеза, в навечерието на бъдни вечер. Предлагам ви рецепта за направата му, в случай че не знаете как.




Рецептата:

Порции:6

Продукти: 1 пакет фини кори, 1 кг. тиква, 1 ч.ч. захар, 100 гр. изпечени орехи, канела, 1 ч.ч. олио

Приготвяне:

Тиквата се настъргва на ренде и се поръсва със захарта и начуканите орехи. Поръсвате с няколко щипки канела. След това всяка кора се залива с лъжичка олио и равномерно се разпределя плънката от тиква. Корите се навиват на руло. Нареждат се в тава, предварително намазана с олио, поливат се отгоре с малко олио. Пече се на умерена фурна. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.

Пожелавам ви приятен апетит