Ако искате да направите шоколадов коледен пай и се притеснявате, че нямате много време за подготовка, мога да ви предложа решение.
Шоколадов коледен пай в машина за хляб! Разбира се става и във фурна.
Ето необходимите продукти:



1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша захар ( аз сложих по-малко)
1 опаковка масло ( 250 грама)
3 яйца
1 и 1/2 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
5 супени лъжици какао
1 ванилия
течен шоколад за намазване и кокосови пръчици


Първо разбивате яйцата, захарта и растопеното краве масло с ръчна разбивалка. Маслото трябва да е разтопено, но не горещо. Добавяте прясното пляко, ванилията и какаото. Разбивате още веднъж до получаване на хомогенна смес. Довавяте и брашното, в което сте сложили бакпулвера.
Аз изпеках шоколадовия пай в машина за хляб за 1 час. Докато е топъл пая отгоре направяте малки дупчици с клечка за зъби. Целта е да може да навлезе течен шоколад в пая. Може да поръсите с кокосови пръчици. Аз нямах налични, затова поръсих с пудра захар.

Рецептата е бърза и много лесна.. Паят става мекичък и вкусен.