Пригответе коледно офис парти

1/23/2009

Коледно офис парти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпрос на чест за всяка съвременна фирма е да се погрижи за коледното настроение на служителите си. Дали ще има сериозна организация или ще е скромна почерпка в офиса, е редно работодателят да организира коледно парти за служителите си.

Днес съвременните парти агенции предлагат всевъзможни варианти за организиране на фирмено коледно парти. Ако се спрете на такъв вариант, изборът от места и начини на прекарване. Възможно е обаче да бъдат ангажирани и няколко човека от фирмата, които да се занимават с цялата организация, след като бъде обсъдено какво ще представлява коледното парти.

Препоръчително елементи за всяко коледно парти:

  • Дядо Коледа (може да не е старец, а привлекателен мъж за радост на жените)
  • Снежанка (млада и сексапилна, за радост на мъжете)
  • Подаръци (за настроение и радост на всички)
    Ето няколко оригинални предложения за организация на фирмено коледно парти:

Караоке
Събиране в караоке-клуб е наистина забавен начин да организирате коледното си парти. Може да направите конкурс за най-добре изпята песен, както и да имате специално подбрани поздрави за различните хора. Не принуждавайте тези, които нямат желание да пеят насила, защото така ще им развалите празника. Желаещи ще има много и в разгара на вечерта вече ще се заливате от смях, защото ще видите колегите в различна светлина.

Номинации

Тази практика е популярна още от училище, но никога няма да загуби вълнуващия си дух. Ако преди партито проведете истински номинации, тогава ще изчезне елементът на изненадата, макар че призовете ще бъдат по-честно връчени. Затова най-добре само определен кръг хора да подготвят всичко, като номинациите имат хумористичен смисъл. Вие сами изберете дали призовете да са само положителни или може да има някои по-хапливи като например „Най-разсеян“ или „Най-често закъсняващ“. Ако не се притеснявате, че може да има обидени, бъдете по-смели в различните категории, защото това гарантира супер забавления.

Конкурси

Конкурс за най-вълнуващ танц, най-оригинално коледно пожелание или най-провокативна колежка. Може да измислите всякакви идеи, които да имат елемента на забавно състезание и да го превърнете в импровизиран конкурс.
Идеята за конкурс по танци е много забавна, ако имате подходяща атмосфера. Може да създадете различни категории и да теглите двойките чрез жребий, за да има елемент на изненадата. Те просто ще трябва да импровизират и да стане наистина голям купон.

Парти с децата
Освен за служителите, може да се помисли и за техните деца. Някои фирми се спират на организация на коледни партита с децата на служителите, които се провеждат през деня. Възможно е обаче да има разделяне на отбори – тези, които имат деца, да участват в забавленията, а останалите да бъдат отделени и дори да скучаят. Затова, ако се избира този вариант, е важно да се прецени процента на родителите във фирмата.

Маскиране/дрес код

Предварително може да зададете тема на вечерта. Например коледното парти ще бъде „Латино вечер“, „Горещи страсти“ или „Фолклорна вечер“. Идеите може да са много и да ги съобразите с предпочитанията на мнозинството.
Друг вариант е всеки отдел да е облечен в определен цвят или да има еднакъв елемент в облеклото си. Подобна задачка ще внесе весел дух сред всички, но не бива да разчитате само на нея. Това е по-скоро допълнение към цялото коледно парти.

Смяна на ролите
Това е страхотна игра, която може предварително да бъде зададена или да импровизирате на място. Ако повечето са луди глави, може да бъде предвидено и всеки да изтегли листче в ролята на кой колега трябва да влезе на коледното парти. Всеки трябва да дойде подходящо облечен и да се държи като своя колега, без никой да знае кой в чии образ ще е.
Ако ви се вижда твърде дръзко, може да бъде като част от партито, където всеки да изтегли листче кой трябва да имитира и останалите да се досетят.

Боулинг

Събиране на боулинг става все по-разпространена практика сред фирмите. Може да го замислите на място, където може да се съчетае боулнига с танците и всичко останало, защото определено ще има хора, които не си падат по тази игра. Те обаче ще са малко и би могло да бъде много забавно, особено ако не сте твърде голяма фирма и може да се разделите на няколко отбора. Разбира се, победителите заслужават специална награда.