Продукти

2 яйца
2-3 супени лъжици кисело мляко
2-3 супени лъжици олио
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
1 кубче мая
хладка вода около 200-300 грама

Приготвяне

Пресяваш брашното(около 1 кг) и в него слагаш солта.Прибавяш яйцата като отделяш единия жълтък за намазване,олиото,киселото мляко и размитата предварително мая в хладка вода със захарта.
Замесваш тесто и ако ти е трудно да месиш го удряй в плота колкото пъти можеш.
Оставяш да втаса около 20 минути.
След това го поомесваш пак за кратко и оформяш питка.

Аз я оформям така:
Разделям тестото на няколко топки,които разточвам докато станат около 1 см.Нареждам ги един върху друг като между тях мажа с масло.Навивам на руло и режа парчета широки около 2 пръста.Нареждаш в кръгла тавичка и леко раздърпваш краищата да станат като розички.
Втасва около 20 минути и печеш при 180 градуса.