Коледни сърмички

12/12/2009

ПРОДУКТИ:
1 кг тлъсто свинско месо
1-2 бр. кисели зелки
30 г мас
червен пипер
чубрица
черен пипер
сол
ПРИГОТВЯНЕ:

Месото се нарязва на еднакви малки парченца. Посолява се и се поръсва с чубрица и черен пипер. Нарязват се листата на зелката според големината на парченцата месо. Всяко парче се увива като сарма. Сармите се нареждат в плитка тенджера, чието дъно е покрито със ситно нарязано зеле. Заливат се с 1 ч.ч. (200 мл) топла вода и 1 ч.ч. (200 мл) зелев сок, притискат се с чиния и се варят на умерен огън. Готовите сарми се заливат с препържената мас с червения пипер и се поднасят топли.