Канелени звездички за Коледа - 25 - 30 броя
Продукти
3 белтъка
250 г пудра захар
1 с.л. канела
350 г ситно смлени бадеми
1 ч.л. лимонов сок
Приготвяне
Белтъците+лимоновия сок се разбиват на твърда пяна, като постепенно се дабавя пудрата захар.
Отделят се 3 с.л. от сместа.
В останалата част се добавят канелата и бадемите и се разбърква добре.Тестото се завива в домакинско фолио и се оставя за 30 минути в хладилник. Фурната се загрява до 150 градуса. Тестото се разточва немного дебело. С малка формичка се режат звездички и се нареждат в тава с хартия за печене. Отгоре се мажат с отделената белтъчна смес. Пекат се 15 минути, след това фурната се намаля на 100 градуса и се пекат още 20 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар