Канелени звездички за Коледа

12/16/2009

Канелени звездички за Коледа - 25 - 30 броя

Продукти

3 белтъка
250 г пудра захар
1 с.л. канела
350 г ситно смлени бадеми
1 ч.л. лимонов сок

Приготвяне

Белтъците+лимоновия сок се разбиват на твърда пяна, като постепенно се дабавя пудрата захар.

Отделят се 3 с.л. от сместа.

В останалата част се добавят канелата и бадемите и се разбърква добре.Тестото се завива в домакинско фолио и се оставя за 30 минути в хладилник. Фурната се загрява до 150 градуса. Тестото се разточва немного дебело. С малка формичка се режат звездички и се нареждат в тава с хартия за печене. Отгоре се мажат с отделената белтъчна смес. Пекат се 15 минути, след това фурната се намаля на 100 градуса и се пекат още 20 минути.