Пълнени чушки с ориз и боб

11/20/2010

Ето една сполучлива рецепта за коледната трапеза

12-15 сухи червени чушки
1 голяма глава лук
2 моркова
1 ч.ч. боб, сварен и изцеден
1 к.ч. ориз
2 домата от консерва
1 с.л. червен пипер
чубрица
черен пипер
магданоз



Пиперките се заливат с гореща вода за да омекнат. След това се измиват и се почистват от семето. Дребно нарязаният лук и морковите се задушават в тиган със сол, олио и 1 чаша вода. Разбъркват се и се прибавят доматите, оризът, магданозът и чубрицата. Поръсва се с червен и черен пипер. Към пълнежа се добавя сварения фасул. Пиперките се напълват с плънката и се нареждат в тавичка. Прибавя се чаша вода и малко олио. Пекат се около 30 мин.