Направи си сам: Коледни картички

12/17/2008

christmas-cards

Зарадвайте близките с ръчно изработени коледни картички. Не изискват много време и материали. Заедно с вашите деца, можете да ги направите за няколко минути, а те ще се зарадват много и сами ще направят за всички близки и познати.

 

Хайде да се захващаме!

Какво ще е необходимо:

Няколко листа бяла и цветна хартия, флумастри, моливи, лепило, ножичка и много много добро настроение.

Започваме с основата. От един бял лист от блокче изрежете правоъгълник, сгънете го на две и това ще е осноавата на картичката. На лицевата страна можете да залепите коледни мотиви: снежинки, елхички (както на картинката горе). Може също така върху основата да залепите първо цветна хартия за фон - примерно червена.

С ножичка изрежете снежинките, като използвате светло синя или златиста цветна хартия. Направете няколко различни размера, след това ги залепете към основата с канцеларското лепило. Ще стане много красиво.

koledni-kartichki Елхичките ще направим, като от зелена хартия изрежем триъгълничета и ги залепим едно върху друго както е показано на тази картинка, а другия вариант е по-голям тригъгълник и да се оформи като на първата картинка. От кафява хартия изрежете стъбълцето.

От друг цвят хартия изрежете точици или малки звездички, които ще залепите върху елхата - те ще бъдат нейната украса. Можете да нарисувате нещо и с фулмастрите. Ето че и елхичката е вече готова.

Около самата елхичка можете да нарисувате с цветните моливи някакъв зимен пейзаж или пък подаръци. Напишете някакъв поздрав като "Весела Коледа" или нещо друго, който да придаде завършен вид на картичката. От другата страна напишете пожелания.

Ето, че вече имаме красива и ръчно изработена коледна картичка.

Една хубава идея: За да създаде още коледно настроение, можете да използвате стари коледни картички. Със сигурност пазите такива от приятели, роднини - някои са със дядо Коледа, други са със зимен пейзаж, трети със Исус и т.н. Всичките може да послужат за вашата коледна декорация.

Весели празници и хубави мигове.