Необходими продукти
10-15 листа от кисела зелка
4 глави кромид лук
сол,
1 кафяна чашка ориз
2 червени домата - пресни или от консерва
1 чаена лъжица стрита чубрица
1 чаена лъжица смлян черен пипер
1 супена лъжица нарязан магданоз
2 сухи червени чушки,
2 сурови чушки /за предпочитане червени/,
1 морков,
1 1/2 кафяна чашка олио
Приготовление
Нарежете на ситно лука, суровите чушки и моркова. Посолете на вкус и запържете сместта в олиото.

Когато лукът омекне, прибавете ориза. Той трябва предварително да е изчистен, измит и изсушен.
След това прибавете обелените и настъргани домати, черния пипер, чубрицата и нарязания на ситно магданоз.

Разбъркайте добре тази смес. След това с нея напълнете зелевите сърми и добре ги завийте.

На дъното на тенджерата сложете един пласт ситно нарязано кисело зеле, а между сърмите поставете сухите червени чушки, които предварително трябва да сте държали 6 часа в студена вода. Залейте сърмите с равни части вода и зелев сок или само с топла вода. Течността трябва да покрие изцяло сърмите.

Варете на тих огън, докато зелевите листа омекнат.