Ошав
Необходимите продукти
3 чаени чаши сушени плодове - кайсии, ябълки, сини сливи, дюли,
3 кафяни чашки кристална захар
Приготовление Добре измитите сушени плодове трябва да накиснете в студена вода от вечерта и да ги оставите да престоят в нея през цялата нощ.
След това ги сварете в същата вода докато омекнат.
Подсладете ошава със захарта или с мед - според предпочитанията.
Десерт с тиква
Необходими продукти
тиква кестенка около 2 килограма
1 1/2 чаена чаша пудра захар
Приготовление Срежете тиквата на две половини. Почистете я от семките и влакнестата част и я сложете в тава.
Печете в умерена фурна и не отваряйте, докато не стане готова.
След като тиквата се изпече, трябва да я поръсите със захар.
Ако я сервирате топла, можете да я поръсите с кристална захар. Но ако я сервирате студена, непременно трябва да използвате пудра захар.
Ошав и тиква за коледната трапеза
Публикувано от Pepito в 23:05 | Етикети: Коледна трапеза, Коледни рецепти 12/16/2010
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар